Hyr Säkra Byggställningar i Alingsås

Över 30 års erfarenhet av uthyrning av säkra byggnadsställningar & målarställningar i Alingsås.

Byggställning för Nordstan, köpcentrum i Göteborg

Hur mycket kostar det att hyra en byggställning?

Priset för att hyra en byggställning varierar beroende på flera faktorer, exempelvis plats, storlek på ställningen och hyrestiden. 

För mindre byggställningar kan priset vara någonstans mellan 5 000 och 10 000 kr. För en gavel brukar det kunna landa på 10 000 till 15 000 kr. För en hel villa beror det på hur många plan villan har men som en tumregel mellan 30 000 tilll 50 000 kr.

När måste man ha byggställning?

Det finns olika situationer där det kan vara nödvändigt eller rekommenderat att använda en byggställning. Här är några vanliga scenarier:

 1. Byggnads- och renoveringsprojekt: Vid byggprojekt eller renoveringar av byggnader kan en byggställning vara oumbärlig för att ge tillgång till olika områden av byggnaden. Det kan inkludera arbete som målning, putsning, reparationer, installation av fönster eller takarbete.

 2. Skötsel och underhåll: För att utföra underhålls- eller reparationsarbete på byggnader, till exempel rengöring av tak, reparation av fasad eller byte av rörledningar, kan en byggställning användas för att ge stabilitet och säkerhet under arbetet.

 3. Evenemang och tillfälliga strukturer: Vid evenemang eller tillfälliga strukturer som tält, scenbyggnader eller skyltar kan en byggställning användas för att upprätta och säkra dessa strukturer.

 4. Arbeten på hög höjd: När det finns behov av att arbeta på hög höjd, till exempel vid installation av belysning eller skyltar på fasader, används ofta byggställningar för att ge en stabil arbetsyta och säkerhet för arbetarna.

Det är viktigt att notera att det kan finnas specifika lagar, föreskrifter och säkerhetsstandarder som reglerar användningen av byggställningar i olika länder och områden. Det är viktigt att följa dessa bestämmelser för att säkerställa arbetarnas säkerhet och följa lokala bygg- och säkerhetsföreskrifter.

Byggställning för en stor fasad i Göteborg
Hyra målarställning med tillhörande släp

Fördelar med att hyra en målarställning i Alingsås?

Att hyra en målarställning istället för att köpa en kan vara fördelaktigt av flera skäl:

 1. Kostnadseffektivitet: Att köpa en målarställning kan vara en betydande initial investering. Genom att hyra istället för att köpa undviker du den höga kostnaden för att skaffa och äga en ställning. Du betalar bara för den tid du behöver använda ställningen, vilket kan vara mer ekonomiskt fördelaktigt för kortvariga projekt eller enstaka målningsjobb.

 2. Underhåll och förvaring: Genom att hyra slipper du ansvar för underhåll och förvaring av ställningen. Målarställningar kan vara skrymmande och kräva utrymme för förvaring när de inte används. Genom att hyra behöver du inte oroa dig för dessa aspekter då uthyrningsföretaget tar hand om underhållet och lagringen av ställningen.

 3. Flexibilitet: Genom att hyra kan du anpassa ställningens storlek och typ efter dina specifika behov för varje projekt. Du kan välja rätt ställning för olika höjder och arbetsområden utan att behöva investera i flera olika typer av ställningar.

 4. Aktuell utrustning: Genom att hyra får du tillgång till aktuell och säkerhetscertifierad utrustning. Uthyrningsföretag ser till att deras ställningar är i gott skick och uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna. Detta kan ge ökad trygghet och säkerhet för både dig och ditt arbetslag.

 5. Uppdatering av teknik och innovation: Genom att hyra har du möjlighet att dra nytta av eventuella tekniska förbättringar eller innovationer som har gjorts inom målarställningsindustrin. Uthyrningsföretag kan erbjuda de senaste och mest effektiva ställningslösningarna, vilket kan förbättra effektiviteten och säkerheten i ditt arbete.

Det är viktigt att bedöma dina specifika behov och projektets längd och frekvens innan du bestämmer dig för att hyra eller köpa en målarställning. För kortare eller mindre frekventa målningsjobb kan hyra vara den mest kostnadseffektiva och praktiska lösningen.

Vilken byggställning är bäst?

Valet av den bästa byggställningen beror på flera faktorer, inklusive typen av arbete som ska utföras, höjden på arbetet, tillgängligt utrymme, budget och eventuella specifika krav eller regler för projektet. Här är några vanliga typer av byggställningar:

 1. Ramställning: Detta är den vanligaste typen av byggställning och består av ramar, tvärstänger och diagonaler som skapar en stabil struktur. Den är flexibel och kan anpassas till olika höjder och former av byggnader. Ramställningar är lämpliga för allmänt byggnadsarbete, renoveringar och underhåll.

 2. Modulställning: Denna typ av ställning använder modulära komponenter som kan justeras och kombineras på olika sätt för att passa olika höjder och former. Modulställningar är mångsidiga och kan användas i olika projekt, inklusive byggnader, broar och industriella applikationer.

 3. Rullställning: Denna typ av ställning är monterad på hjul och kan enkelt flyttas runt på arbetsplatsen. Rullställningar är praktiska för projekt som kräver frekventa förändringar av arbetspositioner eller när tillgång till olika områden krävs.

 4. Hängställning: Denna typ av ställning används när arbete behöver utföras på fasader eller tak. Den består av en plattform som är hängd från överliggande strukturer med hjälp av kättingar eller kablar. Hängställningar är vanliga vid fönsterputsning, målning av fasader och reparationsarbete på hög höjd.

Det är viktigt att välja en byggställning som uppfyller säkerhetsstandarder och följer lokala regler och bestämmelser. Innan du väljer en ställning är det rekommenderat att rådgöra med experter, till exempel byggentreprenörer eller uthyrningsföretag, för att få råd baserat på dina specifika behov och förutsättningar för projektet.

En stabil byggställning är oerhört viktigt